2 Mayıs 2008 Cuma

Bloodsport - Kan Sporu (1988)





İşte arkadaşlar size muhteşem bir film. Açıklamaya pek gerek var mı?
Bu filmi seyretmemiş olanınız yoktur heralde. Varsa da yuh diyorum.
İzlemeyen varsa hemen izlesin adamı hasta etmesin. Şimdi filmin konusu hakkında kısa bir hatırlatma yapalım. Ve bu oscar alamamış ama her zaman gönül oscarlarımızı toplamış bu filmi saygı ile analım. Bu oscarlara tabiki J. Claude Vandamme'ın en iyi oyuncu oscarı da dahil.

Film,gerçekte yaşamış Frank Dux'un hayatını anlatıyor. Frank Dux'un bu kumite midir nedir ona girişi ve yaptığı işler. Tabiki film bu biraz abartı ve mutlaka kötü adam olmalı. Buradaki kötü adam ise, Chong Li(Bolo Yeung) sinir mi sinir bir çinli. Bu arkadaşı zaten genelde kavgalı dövüşlü bütün filmlerde kötü adam olarak görebilirsiniz. Kumiteye girdikten sonra bizim Frank Dux ve Chong Li bibirlerine gıcığı kapıyorlar. Final müsabakasına kadar çeşitli vurdu kırdı, patırtıdan ve çinlimizin yaptığı eşşekliklerden (Frank Dux'un en iyi arkadaşını dövüp bandanasını alması mesela) sonra asıl ölüm dövüşü başlıyor. Bu arada Chong Li'nin Vandamme'ın yüzüne attığı toz sahnesi ve sonrasına çok dikkat edin. Bu bir oyunculuk şaheseridir kanımca.

Neyse uzun lafın kısası, tekrar tekrar izlenecek, çocuklarımıza miras bırakılacak bir film.

işte imdb linki;

http://www.imdb.com/title/tt0092675/

7 yorum:

Farmerfam dedi ki...

Turnuvalı karate filmlerinin öncüsü diyebileceğimiz bu film sayesinde bütün otosanayi çıraklarını bir karate yada taekwondo uğraşı içinde görebilmemizi sağladı.

Kalorifer borusuna ip bağlayip bacagını açan mı ararsın, gözüne bayıltıcı sprey sıkıp akvaryumda japon balığını alıcam diye vatosa çarpılan mı hepsi var bu filmde :D

Sevgili Bloodlust arkadaşımız böyle filmler göndererek kendisinin sanat dünyasından uzak olduğunu göstermeye çalışıyor kanımca. :D Fakat biz onun içindeki yeri gelince duygusal yeri gelince çılgın sanatçıyı biliyoruz.

figment dedi ki...

eheh ben çok severdim bu filmi ya :))
zamanında bir arkadasla cesitli karate figurleri sergilememize derinden de olsa katkıta bulunmustu bu film .. ayrıca farmer ın yoruma koptum :))

happy owl ironic dedi ki...

peki abi bişi sorucam bu film yazısı için seçilen resimlerdeki bu şaşkın ifade nedir ya(;> hani filmi izlememiş olsam, one abi adam vuruyo şaşırıyo vurduğuna adama vuruyolar gene şaşırıyo ana vurdular bana die, ringte ortada bişi yok gene şaşırıyo lan nooldu bittimi die derdim (;>

atil dedi ki...

:D J.C is dead!

Bloodlust dedi ki...

Vall sevgili happyowl bizde zaten vandamme'ın bu şaşkın halini seviyoruz zaten :D

deserthawk dedi ki...

şehvetli kan arkadaşımız bence bu filmi derleme ailesine kazandırması hepimiz açısında ne kadar kültürlü insanlar olduğumuzu halka bir kez daha kanıtlamış oldu. bu filmin tarzının en güzel taraflarından biri canımızdan çok sevdiğimiz sevgilimiz oğlumuz kızımız karımız anamız babamız kısaca filmin karakterine yakın olan birinin final karşılaşması öncesi kaçırılıp kötü adamın (herkes ya iidir ya kötü ) bahisi diğer arkadaşa oynaması ve arkadaşın bir güzel dayak yemesi ama nedense bir türlü düşmemesi aynı zamanda tam o final maçı sırasında bu kaçırılanların bir şekilde maça gelmesiyle kurtarıldığını anlayan kahramanın rakibine karşı patlamasını anlatırki, hem sanatsal hem toplumsal bir msj vermesi yönünden inanılmaz değerli filmler kuşağındaıdır. yani 10 üstünden 100 aferim otur.!!!

Bloodlust dedi ki...

:D:D:D Sevgili çöl atmacasının yorumu süper olmuş. İşte bu ya. İnsan yadığı filmlere böyle güzel yorumlar alınca şevk geliyor. Ben daha ne filmler kazandırırım derleme gürühuna.