21 Mayıs 2008 Çarşamba

Cobra Kai Dojo


Efsane film Karate Kid'de adı geçen bu karate salonunun derleme yazarı arkadaşlardan bazıları ve benim için çok özel bir yeri vardır. Özellikle karate sporunun felsefesini değiştirip yeni bir anlam kattıkları için kendilerine teşekkürü bir borç bilirim. Geçtiğimiz günlerde farmerfam'le gittiğimiz metucon'da aklımıza gelen bu karate salonunu, bütün derleme ekibi ile beraber anmak istedim. Demin bahsettiğim karate sporunun felsefisini değiştirmek konusunu biraz daha açmak isterim. Karatenin felsefesini bir yabancı sitede bulduğum şu metinden alıntı yaparak anlatabiliriz.

"Karate is a BUDO (Japanese martial art) for which the purpose is not to win against an enemy outside of your body but to win against yourself. That means to win against your fear, doubt, indecisiveness and to be surprised by nothing."

Sizinde okuduğunuz gibi bu felsefe çok abidik gubidik ve saçma sapandır. Biz Kobra Kai Dojo sevenler olarak bu felsefeyi reddediyoruz ve şunu savunuyoruz.

STRIKE FIRST! STRIKE HARD! SHOW NO MERCY!

2 yorum:

Farmerfam dedi ki...

No Mercy!No Regret!No Remorse!No Fear...Fear does not exist in this dojo..

Bu herifler için diyecek hiç bir lafım yok..Buyuksunuz.

happy owl ironic dedi ki...

şimdi bu karete okullarını da anlamış diilim ben. tamam felsefe güzel judo olsun karete olsun. kendini savun gerekmedikçe güç kullanma gayet asil bilgece öğütler. ancak şöle bi durum var. abi para alıyorsunuz siz bunu öğretmek için?!? bu durumda işin özü felsefesi nerde kaldı. sonra her parayı basana öğretiyorsunuz. bölelikle zengin fakiri dövsün felsefesine dönüyo olay. bi de bu kurslara falan alakalı insanlar ya hakkaten meraklıdır bu işin felsefesine ki onlara hiç bir lafım yok; yada baya bi dayak yemiş sonunda lan basacam parayı karete öğrenicem sonra hepinizi yere sericem tarzında film özentisi adamlardır ki bu yalnış. şimdi bu adam orda öğrendiği 2 figürle kavgaya girerse adama yazık olur. dielim baya kastı işin piri oldu bu durumdada yıllardır dayak yemiş kardeşim adam nası döveceğini bilecekte almayacak mı intikamını hehe bu da pek inandırıcı diil. sonuç olarak bloodlust kardeşimizin bahsettiği karete okulu gayet mantıklı. ve felsefe olarakta uygundur kanımca (;>