11 Şubat 2008 Pazartesi

Roger Waters - Amused to Death



Tamam zaten belliydi böyle olacağı anketin. Bir daha Pink Floyd bağlantısı olan birşeyde koymayacam kardeşim... Biliyorum hepiniz dinlediniz beğendiniz ve biliyosunuz ama ankete olan saygımdan bu albümü tanıtacağım yinede. Coming back to topic ; şimdi Roger gerçekten Floyd'dan ayrıldıktan sonra sıkıntıya girmiş ve yeterli başarıyı yakalayamamıştır. Taa ki bu albüme kadar. Bu albümü dinlediğimizde açıkça görüyoruz ki Roger gerçektende Pink Floydu oluşturan çok önemli bir yapı taşıdır. Aslına bakılırsa ister Rick Wright'ın Broken China gibi albümleri olsun gerek Gilmour'un On an Island'ı olsun hepsi birbirine yakın şeyler yapıyorlar. Bunun tek sebebinin Syd Barret olduğunu söylüyor Roger eski bir röportajında.

Amused to Death öncelikle Jeff Beck gibi bir gitar dehasını içine dahil ettiği için zaten Roger'ı bir sıfır önde başlatıyor kanımca olaya. özellikle albümün son 4 şarkısına çok yoğunlaşsam da What God Wants ve Perfect Sense'ler gerçekten ilk dinleyişte dikkat çeken parçalar. Roger Waters tarzı olarak adlandırabileceğimiz bir durum vardır ki zannımca literatüre de geçmiştir. Bu tarz konsept albümlerde özellikle karşımıza çıkmasıyla meşhur müzikal açıdan gerçel seslerin kullanılmasıdır. Özellikle Floyd'un The Wall'ı veya Final Cut'ı gibi albümlerde yoğunluklu olsa da Waters bu tarzı Amused to Death yapıtında da sıkça kullanmıştır. Dikkatimi çeken bir müzikal tınıyı en basite ama en basite indirgeyerek odun kırma sesi ile we're watching tv dersen çok banal kaçabilir ama işte Waters farkı burada olaya el koyuyor ve yüzümüzü bir gülümseme alıyor bununla beraber. Ve diyeceğimiz son cümle "abi adam yapmış" oluyor ki ifadesi tamamen adamın duygularını kusursuz ifade edebilmesinden kaynaklanıyor bize göre. Three Wishes gerçekten çok duygusal ve duyarlı bir konu işliyor ki cin olası geliyor insanın. It's a miracle ve albüme ismini veren parça da gerçekten bir konsept albümün bitişinin ne kadar önemli olması gerektiğini ortaya koyuyor kanımca.

Dinleyin dinletin ve tekrar tekrar iyi müzik yaptığı için bu adamlara minnet duyun. Günümüzde yapılan binlerce denemenin çok azını sindirebildiğimizi düşünürsek özellikle 70,80 ve 90lı seneler müzikal açıdan bir cevher niteliğinde. Ve şüphesizki bu üç on yılda ismi en çok anılan gruplardan biridir Pink Floyd müzik tarihinde. İster ayrı ayrı adamlar olsunlar ister biraraya gelsinler ister Alan Parsons gibi dahilerle birşeyler yapsınlar bu adamlar gerçekten yatsınamaz değerde müzik yapıyorlar ve bize sadece bunu insanlarla paylaşmak kalıyor. Fazla söze gerek yok. Bir dikişte bitirin bunu.

http://rapidshare.com/files/73948167/Roger_Waters_-_Amused_to_Death.rar
Rar Şifresi : forumw.org

Hiç yorum yok: