6 Şubat 2008 Çarşamba

We7



We7 Peter Gabriel'in kuruculuğunu üstlendiği bedava müzik indirme sitesi.Şarkıların başına 10 saniyelik kısa reklamlar koyarak şarkıları ücretsiz indirmemizi sağlıyorlar.Ayrıca amatör müzisyenlere de destek veren site download başına müzisyenlere para ödüyor.Amatör müzisyen olarak siteye şarkınızı gönderdikten sonra site kullanıcıları tarafından olşturulmuş Tastemakers adı verilen bir grup şarkınızı gözden geçiriyor ve siteye kabul edilebilecek olup olmadığına karar veriyor.Şimdilik beta halinde olmasına rağmen siteye çok yoğun bir talep var.Gönderdiğim şarkı 1195. sırada Tastemakers'ın onayını bekliyor :D Müzik endüstrisinde gerçekten bir devrim olarak düşünüyorum ayrıca korsan müzik endüstrisini bitirebilecek güçte olduğunu düşünüyorum.Amatör müzisyenlere de parasal destek vermeside ayrı bir devrim.Peter Gabriel büyük bir telif hakları savunucusu olduğunu yine kanıtladı.Şu an albümleri bedava indirip şarkılara oy verebiliyorsunuz, amatör müzik kısmını da şarkım kabul edildiğnde ayrıntılarıyla paylaşacağım.

5 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

mantık olarak süper, eğer 10 saniyeyi geçmiyorsa reklam lar çokta problem diil. nede olsa 13 buçuk dakikalık şarkılar dinlediğimizi düşünürsek örnek olarak pinkfloyd (;> indirilen şarkı başına ne kadar ödeme yapıyor amatör müzisyene. onu da paylaşırsan birde senin şarkın kabul edildikten sonra link yada şarkı adı verirsen sana da katkımız olsun (;>

atil dedi ki...

Şarkı kabul edildikten sonra indirme başına 5 penny veriyolar ama ancak toplam kazancın 20 pound olduğunda parayı siteden alabiliyorsun.Benim şarkı neden kabul edilmiyor onuda anlayamadım.Yaklaşık 4-5 gündür 1195. sırada bekliyor :D (Bu arada 5 penny ne kadar ediyor? :D)

deserthawk dedi ki...

sanırsam ön sıralarda yerimiz var hesabı yapılıyo olabilir rüşvet vermek mi gerekiyor yoksa.
100 penny 1 pound ediyor yani 400 kişinin senin parçayı indirmesi lazım
aslında çok bir rakam değil internet geneline bakıldığı zaman ama popülerlik mevzuu işte...

happy owl ironic dedi ki...

çok kötü de diil bence bir şarkıyla yada iki şarkıyla denene bilir şarkı tutarsa milyonlar indirecek bir şarkıyla milyoner olmaman mantıklı (;> ama sıralamada ilerleme mesi kötüymüş. gelişmeleri takip edicem bilgilendirirsen sevinirim.

atil dedi ki...

Evet, 4 şubatta yüklediğim şarkı bugün itibariyle 1173. sıraya düşmüş
Bu kadar yavaş giderse site batar abi.Bir de başka bişey öğrendim şarkının siteye eklenip para kazandırmaya başlaması için tastemakerslardan yüksek bir puan alması şartmış.İndirme başına 5peny verecek onunda suyunu çıkarıyor anlayacağınız.Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.