17 Şubat 2008 Pazar

Piero Umiliani



1926 da Floransa, İtalya'da doğan besteci Piero Umiliani müzik hayatı boyunca 150 den fazla filmin müziklerine imzasını atmıştır.1960 ların İtalyan caz film müziklerine yön veren sanatçının en tanınmış çalışması muppet show'da da sık sık yer verilen Mah Nà Mah Nà olmuştur.Günümüzdeki film müziklerine de katkısı bulunmakta olan sanatçının Ocean's Twelve, Kill Bill gibi şimdiki film müziği bestecilerinin de tercihi olmuştur.Özellikle Ocean's Twelve de yer alan Crepuscolo Sul Mare şarkısı en favorimdir.Bossa Nova veya "cinematic jazz"tarzının en iyi temsilcilerinden biri olan Piero Umiliani yi bütün caz ve bossa nova severlere tavsiye ederim.

Albümleri

2 yorum:

deserthawk dedi ki...

hmm parçalarda tek söz olmaması tamamının enstrümental olması çok enteresan, adam sadece müzik yapmış hani ben kafa dinleyeyim veya yoğun çalışcam abi ben zaten dendiği zaman güzel gidebilcek müzikler gibi geldi bana. onun dışında evet tam film müzikleri havasında o yüzden çok tanıdık melodiler aldığımı söyleyebilirim dinlerken bazı türk filmlerindeki müzikler bile var kopyacı zihniyet ne de olsa...

Fücur dedi ki...

Cinematic cazın babası Ennio Morricone'dir. Hatta cinematic deneysel veya cinematic herneyse olan tüm müziklerin babası odur ! bu elemanda geliştirmiş işte yani Ennio hocanın materyallerini... Bilmeyenler için Ennio hocanın "The Good, The Bad and The Ugly" si diyorum sadece.