22 Şubat 2008 Cuma

Uydu Rize’ye mi düşecekmişşşşş????

Bu haberi paylaşmak istedim.

Rize’de iki köy muhtarı,” yörüngesinden çıkan ve Pasifik Okyanusu üzerinde imha edilen uydunun parçalarının dünya üzerine düşeceği” açıklamasını, “Rize’ye düşeceği” şeklinde anlayınca cami hoparlöründen anons yaptırdılar.

Yörüngesinden çıkan ve atmosfere girmeden önce Pasifik Okyanusu üzerinde imha edilen ABD uydusunun, toksin madde içerdiği belirtilen parçalarının dünya üzerine düşebileceğinin açıklanması üzerine, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, parçaların nereye düşeceğinin belli olmaması nedeniyle bütün valiliklere, vatandaşların duyarlı olması yönünde bir uyarı yazısı gönderdi.

Rize Valiliği de, gelen yazıyı sağlık kuruluşlarına iletti. Haber kulaktan kulağa yayılırken, merkeze bağlı Ambarlı ve Karasu köyleri muhtarları, “dünya üzerine düşeceği” ifadesini “Rize’ye düşeceği” şeklinde anlayıp, cami hoparlöründen anons yaptırdılar.

Anons halk arasında paniğe yol açınca, Valilik devreye girdi, konuşmalar sonucu, muhtarların yanlış anladığı ortaya çıktı ve tekrar bir anons yapılarak, durum izah edildi, paniğe gerek olmadığı duyuruldu.

Rize Valisi Kasım Esen, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden gelen yazının, sağlık kuruluşlarına gönderildiğini belirterek, “Muhtarlar, sağlık yetkililerinin kendi aralarındaki konuşmaları duymuş. Her yere düşebileceği izlenimine varınca, kendi köylerine de düşebileceğini düşünerek, camiden anons yaptırmışlar. Muhtarlar kulaktan dolma bir şeyi yanlış anlayınca, bu sonuç ortaya çıktı” diye konuştu.

Kendisinin bu yönde bir talimatı olmadığını ifade eden Esen, “Köylülerin paniğe kapılmasının ardından yetkililer inceleme yaptı. Konunun yanlış anlaşıldığı tespit edildi. Ardından ikinci bir anons ile olayın yanlış anlamadan kaynaklandığı anons edildi” dedi.

1 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

süper haber. Bu haberi okuyunca Yurdum insanı demek istiyorum.